Link-uri utile

De-a lungul timpului, nu puține au fost proiectele de informare și educare concepute și implementate, în premieră pentru România, de Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA), dimpotrivă. Vizând publicul larg, acestea au extins orizontul de cunoștințe, oferind acces facil la informații din diverse domenii de interes major. Detalii despre cele mai importante dintre acestea, dar și despre APPA, mai jos.

Înființată în 2009, Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor este o organizație profesională, neguvernamentală, apolitică, independentă, non-profit. Principalele obiective APPA: promovarea conceptului de asigurare, protejarea intereselor consumatorului de produse de asigurare și susținerea creșterii gradului de educare în asigurări în rândul populației din România.

http://appa-asigurari.ro/

Lansat în 2009, în parteneriat cu Poliția Rutieră, odată cu implementarea constatării amiabile în legislația din România, Constatul Amiabil este primul proiect dedicat informării și educării publicului cu privire la aspectele practice derivate din constatarea amiabilă. Astfel, conducătorii auto pot afla exact ce presupune această procedură, toate aspectele acesteia fiind clarificate într-un limbaj cât mai accesibil.

http://constatulamiabil.ro/

Asigurarea Mașinilor a reprezentat, încă din 2010, un nou pas în drumul către informarea și educarea corectă a publicului. Odată cu acest proiect, conducătorii auto au avut posibilitatea de a afla totul despre asigurările RCA, CASCO și Carte Verde, cu toate aspectele pe care le presupun acestea, dar și despre sistemul Bonus-Malus și despre multe alte informații importante pentru orice conducător auto.

http://asigurareamasinilor.ro/

Implementat tot în 2010, Asigurarea Locuințelor venea să ofere acces la toate detaliile cu privire la asigurarea obligatorie a locuinței, dar și la asigurarea facultativă. Astfel, proprietarii de locuințe erau informați și educați cu privire atât la riscurile acoperite de polița PAD și de cea facultativă, cât și la avantajele oferite de protejarea locuinței nu doar de asigurarea obligatorie, ci și de o poliță facultativă.

http://asigurarealocuintelor.ro/

La sfârșitul anului 2010, un alt proiect consolida informarea și educarea publicului – Asigurările de Viață. Odată cu acest proiect, publicul din România făcea cunoștință cu o parte importantă a culturii financiare mondiale, fiindu-i prezentate informații detaliate despre cele mai populare tipuri de asigurări de viață, în încercarea de a înțelege decizia cetățenilor altor țări de a investi în astfel de produse.

http://asigurariledeviata.ro/

Anul 2016 a adus și una din cele mai ample campanii naționale de siguranță și prevenție rutieră – Treaz la Volan. Obiectivul campaniei: creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor la care este expus orice conducător auto. Printre acestea: riscurile utilizării telefonului mobil, riscul consumului de alcool, droguri și medicamente nerecomandate, dar și somnolența la volan și Sindromul Apneea în Somn (SAS).

http://treazlavolan.ro