Blog

Luna Asigurarilor de Locuinte 2014

Romania: 14 incendii pe zi si un cutremur la doua zile
In 2013, dezastrele naturale au fortat peste 22 de milioane de oameni din intreaga lume sa isi paraseasca locuintele, conform unui raport realizat cu sprijinul Natiunilor Unite.Romanii nu sunt feriti de amenintarea catastrofelor naturale, tara noastra fiind expusa, cu precadere, cutremurelor si inundatiilor. De exemplu, in primele 8 luni din acest an, datele Institutului National pentru Fizica Pamantului arata ca pe teritoriul Romaniei au avut loc 162 de cutremure, ceea ce inseamna cel putin cate unul la fiecare doua zile. Iar de la inceputul anului si pana in prezent, peste jumatate din judetele Romaniei (22) au fost afectate de inundatii provocate de precipitatii abundente.Catastrofele naturale nu sunt singurele riscuri care ameninta locuintele romanilor. Incendiile, de exemplu, reprezinta un alt pericol major. In Romania, datele publicate recent de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta arata ca, in primele 8 luni din acest an, au avut loc peste 3.500 de incendii, ceea ce ilustreaza o medie de 14 incendii pe zi.Desi proprietarii de locuinte au la dispozitie mai multe masuri preventive impotriva riscurilor mentionate, pentru a reduce, pe cat posibil, pagubele cauzate in urma unor astfel de evenimente, acestea nu pot fi eliminate complet. Astfel, toate eforturile de prevenire ar trebui dublate si de masuri de protectie financiara, care pot deveni o reala salvare in cazul unei pagube.De aceea, octombrie a fost aleasa pentru a reprezenta „Luna Asigurarilor de Locuinte”!
Descarca brosura
Descarca kit-ul social media
Descarca comunicatul de presa
   Octombrie – o luna dedicata luptei impotriva dezastrelor
Luna octombrie este asociata, la nivel mondial, si cu lupta impotriva catastrofelor naturale, inca din decembrie 1989, cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite desemna, oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Ulterior, numele a fost schimbat in Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor.Pentru Romania, luna octombrie este legata si de doua dintre cele mai puternice seisme care s-au inregistrat pe teritoriul tarii noastre. Primul, cutremurul din 1802, produs pe data de 26 octombrie in zona Vrancea, este considerat cel mai puternic seism vrancean, avand o magnitudine intre 7,9 – 8,2 grade pe scara Richter. Al doilea, inregistrat in 1908, pe 6 octombrie, a avut 7,1 grade Richter si a afectat locuintele din Bucuresti, Estul Munteniei si Sudul Moldovei.
 Octombrie – „Luna Asigurarilor de Locuinte” Campania nationala de informare Octombrie – „Luna Asigurarilor de Locuinte” este organizata, in parteneriat, de ASF – Autoritatea de Supraveghere FinanciaraUniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSARPool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor – PAIDUniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania – UNSICAR si Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor – APPA.Campania vizeaza cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care este expusa locuinta lor, precum si informarea acestora despre formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurarii obligatorii sau facultative. Proiectul se desfasoara pe intreaga durata a lunii octombrie, la nivel national.Astfel, in cadrul campaniei, 500.000 de brosuri informative dedicate vor fi distribuite in toata tara. Acestea vor fi distribuite si impreuna cu Ziarul Financiar si Business Magazin, in doua editii pe parcursul lunii octombrie. Distributia materialelor va fi dublata de o ampla campanie de comunicare in mediul online si pe retelele de socializare.Nu in ultimul rand, in cadrul aceluiasi concept – Luna Asigurarilor de Locuinte – pe 8 octombrie se desfasoara cea de-a XI-a Editie a ICAR – Forumul International al Riscurilor Catastrofale. Inca de la prima editie, ICAR a reprezentat o platforma de dezbateri care a urmarit gasirea de solutii viabile pentru protectia impotriva riscurilor catastrofale.„Luna Asigurarilor de Locuinte” beneficiaza de sprijinul companiilor de asigurare si de brokeraj care activeaza pe piata din Romania. Astfel, ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurari, GOTHAER Asigurari Reasigurari, OMNIASIG VIG, GENERALI Romania, GRAWE Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, LIG Insurance, CREDIT Europe Asigurari, GrECo JLT Romania, CARPATICA Asig si OTTO Broker sustin campania in calitate de Parteneri.Mesajele campaniei sunt transmise catre publicul larg cu sprijinul Partenerilor Media RFI RomaniaWall-Street.ro9am.roQ MagazineZiuaVeche.roStirilepescurt.ro si asigurarealocuintelor.ro.De asemenea, distributia brosurilor este realizata si cu sprijinul Partenerilor PRESTIGE Broker si CAMPION Broker.Pentru actiunile desfasurate in anul precedent, Octombrie – „Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR.

Online: Casa Morocanoasa si Stampila oficiala a campaniei!
Utilizatorii retelelor sociale precum FacebookTwitter si Pinterest vor face cunostinta cu mascota campaniei: „Casa Morocanoasa”, ursuza pentru ca este neasigurata si pentru ca anunta dezastrele naturale si alte catastrofe care s-au petrecut, de-a lungul istoriei, in luna octombrie.Dincolo de componenta amuzanta, rolul Casei Morocanoase este de a educa si informa publicul larg cu privire la riscurile care le ameninta locui`nta in fiecare zi. Astfel, faptul ca dezastrele naturale raman inregistrate ca evenimente de-a lungul istoriei reprezinta inca o dovada a impactului semnificativ al acestora asupra societatii si economiei, indiferent de perioada. Mai mult, desi catastrofele prezentate s-au intamplat cu ani in urma, aceleasi riscuri, fie ca este vorba de inundatii, cutremure, alunecari de teren sau incendii, continua sa ramana o amenintare si astazi.In fiecare zi din luna octombrie, Casa Morocanoasa va prezenta un eveniment cu impact important din istorie. Va invitam, astfel, sa o urmariti pe pagina de Facebook a campaniei, dar si pe pagina de Pinterest.Orice distribuire (Share) a informatiilor prezentate de Casa Morocanoasa sprijina transmiterea mesajelor campaniei catre un public cat mai numeros! In plus, cei mai activi sustinatori ai campaniei noastre vor avea parte si de un concurs in zilele urmatoare!Va puteti alatura campaniei si prin afisarea, pe pagina dumneavoastra personala, a stampilei oficiale „Sustinem Luna Asigurarilor de Locuinte!” sau a Cover Photo-ului oficial – puteti descarca aici kit-ul social media al campaniei!Nu in ultimul rand, pe tot parcursul campaniei, mesajele vor fi distribuite si pe contul de Twitter al Media XPRIMM, asadar va invitam sa ne dati Follow pe https://twitter.com/MXPRIMM.
CONCURS: Casa ta e morocanoasa?„Casa ta e morocanoasa? Fa testul si afla!” In cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”, a fost lansat un concurs inedit, in cadrul caruia utilizatorii sunt invitati sa descopere daca si casa lor este… morocanoasa. Astfel, pornind de la necesitatea cresterii gradului de constientizare al romanilor cu privire la protectia locuintei, atat financiar, cat si printr-o serie de masuri preventive, concursul „Casa ta este morocanoasa?” invita utilizatorii sa raspunda la un set de intrebari privind gradul actual de protectie al locuintei lor. Pe baza raspunsurilor, va fi realizat un „profil” al casei fiecarui participant la sondaj. Pentru a se inscrie in concurs, utilizatorii trebuie sa dea share profilului pe propria pagina de Facebook, putand castiga, prin tragere la sorti, o Trusa de supravietuire in caz de cutremur.
 

Share this post