Blog

Luna Asigurarilor de Locuinte 2015

Descarca raportul de monotorizare al campaniei
Descarca brosura

Comunicat de presa – Luna asigurarilor de locuinte
Comuncat de presa – Riscurile de care se tem romanii

Romania, 2014:
9.273 de locuinte afectate de inundatii, 29.925 de furturi din locuinte, 5.999 de incendii izbucnite in locuinte

Datele statistice arata cum, an de an, zeci de mii de locuinte din Romania sunt afectate de riscuri castrofale precum inundatiile, alunecarile de teren si uneori chiar cutremurele. Lor li se adauga incendiile, furturile si alte riscuri la care locuintele noastre sunt expuse in fiecare clipa.

Inundatii, alunecari de teren, cutremure

In primele 6 luni ale acestui an, inundatiile provocate de precipitatii abundente au afectat peste 2.000 de locuinte, iar pe parcursul anului trecut, numarul acestora s-a ridicat la 9.273, conform datelor IGSU – Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, datele aceleiasi institutii arata ca in prima jumatate a acestui an, s-a constatat o crestere a alunecarilor de teren, astfel ca, pana in luna iulie au fost inregistrate 30 de alunecari de teren care au generat avarierea a 30 de locuinte, comparativ cu anul trecut, cand au fost avariate 21 de locuinte.

Mai mult, in primele 7 luni ale acestui an au avut loc 197 de cutremure, ceea ce inseamna ca in Romania are loc un cutremur la 2 zile, medie inregistrata si in anul precedent, arata datele INFP – Institutul National de Fizica a Pamantului.

Furturi din locuinte si incendii

Catastrofele naturale nu sunt singurele riscuri care ameninta locuintele romanilor. In Romania, datele furnizate de IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane arata ca in primele 6 luni ale anului 2015, politistii au fost sesizati cu privire la savarsirea a 14.616 furturi din locuinte, in 2014 inregistrandu-se 29.925.

Totodata, serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta au intervenit pentru lichidarea a 3.340 de incendii manifestate la locuinte in primele 6 luni ale anului 2015, numarul reprezentand un procent de 35% din totalul incendiilor produse la nivel national. In anul precedent, 5.999 de incendii au afectat locuintele romanilor.

Principalele cauze generatoare de incendii in locuinte sunt reprezentate de instalatii electrice defecte sau improvizate, mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravhegheate, cos, burlan de fum defect sau necuratat, fumat, actiuni intentionate, precum si foc deschis.

In acest context, demareaza cea de-a treia editie a campaniei de informare Octombrie – ”Luna asigurarilor de locuinte” – demers national prin care se urmareste cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la asigurarea locuintelor.

Octombrie – „Luna asigurarilor de locuinte”

Luna octombrie este asociata, la nivel mondial, cu lupta impotriva catastrofelor naturale, inca din decembrie 1989, cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite desemna, oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Campania nationala de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” este sustinuta de PAID – Pool-ul de Asigurare Impotriva DezastrelorAPPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si Radio Romania Actualitati.

Campania vizeaza cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care este expusa locuinta lor, precum si informarea acestora despre formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurarii obligatorii sau facultative. Astfel, in cadrul campaniei, 500.000 de brosuri informative dedicate vor fi distribuite in toata tara. Acestea vor fi distribuite si impreuna cu Libertatea. Distributia materialelor va fi dublata de o ampla campanie de comunicare in mediul online si pe retelele de socializare.

Harta distributie

„Luna Asigurarilor de Locuinte” beneficiaza de sprijinul unor importante companii de asigurare si de brokeraj care activeaza pe piata din Romania. Astfel, ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurari, GOTHAER Asigurari Reasigurari, OMNIASIG VIG, GENERALI Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, CREDIT Europe Asigurari, VERASIG Broker si OTTO Broker sustin campania in calitate de Parteneri.

Mesajele acesteia sunt transmise catre publicul larg cu sprijinul Partenerilor Media Wall-Street.ro, 9am.ro, Revista BIZ, Q Magazine, ZiuaVeche.ro, Stirilepescurt.ro si stirileimobiliare.ro.

De asemenea, distributia brosurilor este realizata si cu sprijinul Partenerilor PRESTIGE Broker si CAMPION Broker.

Va invitam sa urmariti Campania pe pagina de Facebook, dar si pe pagina de Pinterest.

Sustine Campania „Luna Asigurarilor de Locuinte” si intra in „Hall of Fame”!

Vrei sa devii unul dintre sustinatorii Campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”? Nu trebuie decat sa ne spui. Noi iti pregatim Kit-ul de social media personalizat cu numele tau si ti-l trimitem!

Astfel, daca te numeri printre cei care cred in importanta si rolul asigurarilor de locuinte, alatura-te Campaniei!

Ce trebuie sa faci? Trimite-ne un mail in care mentionezi doar numele pe care il vrei trecut pe materialele grafice (ex: Ion Popescu/ Maria/ Sucursala din X sustine Luna asigurarilor de Locuinte).

Noi iti transmitem propriul tau kit de social media!

Cum folosesti materialele? Simplu: le postezi pe Facebook sau pe alte retele de socializare si intri in „Hall of fame” – lista oficiala a sustinatorilor „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”!

De asemenea, pe intreaga durata a lunii octombrie, te asteptam pe pagina oficiala de Facebook a campaniei, precum si pe pagina de Pinterest, de unde poti prelua si distribui mai departe informatiile utile, infograficele sau sfaturile despre asigurarile de locuinte publicate in fiecare zi.

Alatura-te Campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”!

Hall of Fame Sustinatorii oficiali ai campaniei  „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”

CONCURS: ”Test de stres: Ce profil are casa ta?”

 In cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost lansat un concurs inedit in cadrul caruia utilizatorii sunt invitati sa descopere ce profil de stres are casa lor.

 Astfel, pornind de la necesitatea cresterii gradului de constientizare a romanilor cu privire la protectia locuintei, atat financiar, cat si printr-o serie de masuri preventive, concursul ”Test de stres: Ce profil are casa ta?” invita utilizatorii sa raspunda la un set de intrebari privind „gradul de stres” al locuintei lor, bazandu-se pe riscurile la care este expusa si masurile de protectie pe care proprietarii le-au luat pentru a avea grija de ea.

 Pe baza raspunsurilor, va fi realizat un „profil” al casei fiecarui participant la sondaj, in care sunt evaluate „concentratia de griji”, “nivelul de fericire” si „gradul de stres”.

Share this post