Blog

Luna Asigurarilor de Locuinte 2021

Descarca brosura

Descarca kit-ul de social media

Fenomene meteo extreme, incendii de vegetatie, inundatii devastatoare… Schimbarile climatice sunt un pericol pentru locuintele noastre. Editia a IX-a a campaniei “Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” vorbeste, pentru a doua oara in istoria proiectului, de importanta protejarii mediului alaturi de protectia propriei locuinte. 

Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare amenintare pe termen lung pentru economia globala, dar si pentru vietile si locuintele oamenilor din intreaga lume. Daca nu se iau masuri de atenuare, temperaturile globale ar putea creste cu mai mult de 3 grade Celsius, iar economia mondiala ar putea scadea, in urmatorii 30 de ani, cu 18%.

La finalul anului 2020, se estima ca, la nivel global, peste 55 de milioane de oameni au fost nevoiti sa se mute ca urmare a fenomenelor meteo extreme provocate de schimbarile climatice – un numar record, conform datelor publicate de Internal Displacement Monitoring Centre care ar putea fi chiar semnificativ mai mare, avand in vedere posibilitatea crescuta ca datele existente sa fie incomplete. Cifra este de 3 ori mai mare decat cea a persoanelor obligate sa se mute in urma conflictelor armate sau a violentelor. 

Inundatii violente si viituri, furtuni puternice, seceta si valuri de caldura, grindina, tornade – toate aceste fenomene extreme, produse ca urmare a schimbarilor climatice, afecteaza locuintele si vietile oamenilor. In acest context, grija fata de locuinta noastra trebuie sa fie dublata cu grija fata de mediu. 

Gradul de acoperire prin asigurarea de locuinte in Romania, inca insuficient

Conform datelor publicate de PAID Romania, gradul de cuprindere in asigurare obligatorie al locuintelor a fost, in august 2021, de 19,83% – in crestere fata de perioada precedenta, dar in continuare insuficient.

„Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” – despre asigurari si schimbarile climatice

In contextul actual, un risc care sa ne distruga locuinta sau o dauna majora reprezinta probleme care ne pot ingreuna viata mai mult decat pana acum. O asigurare de locuinta este o plasa de siguranta accesibila. 

Editia a IX-a a campaniei „Luna Asigurarilor de Locuinte”, o ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei, urmareste sa atraga atentia romanilor asupra necesitatii asigurarii propriei case, alaturi de protectia „casei” in care „locuiesc” toate casele noastre – mediul inconjurator.

Obiectivele campaniei nationale de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” includ:

  • Cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire  la pericolele la care le este expusa locuinta;
  • Informarea romanilor cu privire la  formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta;
  • Cresterea gradului de constientizare privind impactul indirect al schimbarilor climatice asupra sigurantei locuintei si riscurile generate de schimbarile climatice
  • Cresterea gradului de informare cu privire la masurile care pot fi luate pentru protejarea mediului si reducerea efectelor schimbarilor climatice.

Proiectul este organizat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si UNSAR – Uniunea Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania.

Parteneri campaniei sunt EUROINS Romania, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, PAID Romania, GROUPAMA Asigurari, GRAWE Romania, GOTHAER Asigurari Reasigurari, DESTINE Broker,  GENERALI Romania, ERGO, EUROLIFE, ASITO Kapital, Renomia SRBA Insurance Broker, AON Romania, INTER Broker, GLOBASIG Broker, DAW Management Broker, CAMPION Broker, GARANTA Asigurari, HOBBIT Broker, FABRICA de Asigurari si ROM Insurance.

Campania se desfasoara cu sprijinul UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari si PRBAR – Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media: RFI RomaniaAsiguropedia.ro, Revista BIZ si Ziua Veche .  

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro si pe pagina de Facebook Asigura-te.

Istoric

Conceptul „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost lansat, pentru prima data, in 2013 si reprezinta o ampla campanie de comunicare, cu multiple elemente, axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.

De-a lungul anilor, utilitatea demersului a fost recunoscuta atat de asociatii si autoritati locale, cat si de institutii europene: „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost mentionata de EIOPA – Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, intr-unul dintre cele mai importante documente oficiale pe care le realizeaza anual: Consumers Trends Report, atat in editia din decembrie 2015, cat si in cea din decembrie 2016. Campania a fost inclusa la capitolele „Sectorul Asigurarilor” – „Educarea financiara a consumatorilor” (2015), respectiv „Activitati de protectie a consumatorului desfasurate de entitati si autoritati nationale” („NCA Consumer Protection Activities”) (2016), recunoscandu-se, astfel, eforturile de informare si educare depuse de tara noastra.

De asemenea, aceasta a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR, si a castigat distinctia „Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa” in cadrul Galei EduFin a Premiilor in Educatie Financiara organizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF in 2017.

Brosura campaniei a ajuns in toata tara!

Mii de brosuri ale campaniei nationale de informare ” Luna Asigurarilor de Locuinte” au ajuns la romani in toata tara, prin intermediul Partenerilor campaniei, precum si al brokerilor si agentilor care sustin importanta asigurarilor de locuinte si care au solicitat flyere pe care sa le distribuie clientilor lor! Astfel, toti cei care inteleg importanta asigurarilor de locuinte si au dorit sa isi vada numele in „Hall of Fame” au solicitat un pachet gratuit de brosuri pe care sa le distribuie clientilor din zona lor. In total, brosura este disponibila in peste 300 de locatii din intreaga tara. 

In acest an, in „Hall of Fame” au intrat urmatorii brokeri si agenti din intreaga tara, carora le multumim:

· TELEUCĂ ȘTEFAN

· IFTODE NICOLETA

· Mariana Ghintuiala

· Stroie Luminita Ionela

· ASIGURARI SABAOANI

· Sandor MIHAELA

· HUTUPASU DAN

· Toader Catalin

· POP VASILE

· Tutu Georgiana

· Dumitriţa

· Asigurari Diana Piatra Neamt

· Reas Asigurari – www.reas.ro

· ALIN AUTO BOTOSANI

· Talpau Petruta -partener Safety

· Butnaru Constantin  Asistent în brokeraj  DESTINE BROKER IAȘI

· Patrascu Adriana

· Ionescu Lucian

· Felix

· Transilvania Broker Galati

· ZAREMBA

· LUCIAN -ASIGURARI EFICIENTE

· Agafitei Sebastian

· Simona

· Ovidiu

· STERE BOGDAN

· BROKER:Bejan ciprian

· POSTELNICU ANDREI

· Lulea Cristina

· Latiș Bianca

· Cot Cristina

· Asigurări rapide de acasă.ro by Cristina Bogdan

· Purice Andreea

· Mihaela Andrieș

· Lucia Constantin

· Corjin Viorica

· Gusatu Vasile

· Anghel Alina Grațiela

· Liviu Darie Consultant financiar Allianz Tiriac

· DESTINE HOLDING

· Cristian PASOL

· Luminita

· Andreea Marginean

· Ciubotaru Petrut Destine Broker de asigurare Reprezentanta Vaslui

· Ciobotaru Alexandru

· TRANSILVANIA BROKER ALBA – 0745328258

· DANIELA ANDREI

· Ion Voicu – Generali Romania

· Stoian Florian-Sorim

· Alexandra

· Fazakas Mariana

· Liviu Moldovanu

· SC. ABRAHAM ASIRURARI.RO

· Rusu Mihaela

· LUCIA CALOTA

· Antal Ovidiu

· Alecu Bogdan – Specialist Asigurări

· POROSCHIANU Camelia

· Bochis Delis

· Aiftodoaie Adina

· Diaconescu Gianina

· VASILE DASCALU

· Aldea Ion

· Radu Vasile

· CARMEN ONICA

· DR. KOMBU S.R.L

· Paraschiv Alexandru

· Mihai Stroe

· Cristi Ciuciu

· Stefan Rusu  – Asigurari Destine Broker

· Vagaun lidia

· Fetea Lavinia

· Bradis Consortium SRL

· Gabriela Popescu

· Cadar Timea

· Smartasig

· RUSU ADRIAN

· Tamas Nicoleta

· SERBAN GIANINA

· Ana V.

· Stefania Gliga

· Alina Cristina Danciu

· Dan Berintan

· Tomu Claudiu

· Sergiu Ciprian Zubascu

· Asigurari Cracana Cosmin

· Marieta, Adriana, Georgiana, Cristina, Corina( colaboratoare mele)le

· Andreea Dumitrașcu

· Pis Gabriel Aurel

· Laurentiu

· Nistor Madalina Maria

· Ciuban Liliana

· Cazan Laurentiu

· Cristian Buburuzanu

· Vali Bors Primasig Consult

· Halip Lenuta Brindusa

· ROMAN LOREDAN ALIN

· PIRCALABESCU ADRIAN-DESTINE BROKER

· Rusu Viorel

· UM Vasiliu Alin Radu-Asirom Vrancea

· Asirom     Soaita Maria

· Popa Nicolae

· Pricopi Ionuț

· ASIGURARIPEBUNE.RO

· Ovidiu Bortan – OTTO Broker Sibiu

· Millenium Insurance Broker (MIB) SA

· PAMPARAU FELIX – Asigurari

· GEDUM EXIM CONSULTING

· Raveanu Diana-Maria

· NADIA

· ADRIANA P

· DINU MONICA

· DIMEN RALUCA

· DANIEL BUCATARU IBM

· DAW MANAGEMENT BROKER

· Micu Gabriel Marian

· Molodoi Iulian Daniel

· Corina Rosu-Ciobanu

· CSUB

· Asigurări Creative și Alexandra Molodoi

· Ilies Ionut

· Anca Beșliu

· CLAUDIU STANESCU

· Șovărel Cristina Andreea

· Benghia Ionela Cătălina

· SC DEMI INSURANCE OFFICE SRL

· Radeanu Adela AnaMaria

· SAFETY BROKER si TALOS INSURANCE CONSULTING SRL

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1eAY5oAcb8wBXwSDNz1nFgs-yVwS3CVJW

Ai o intrebare pentru… RoboCasa? Primul chatbot care iti povesteste despre siguranta casei tale!

Vrei detalii despre asigurarile obligatorii sau facultative de locuinta sau niste sfaturi despre cum sa iti protejezi cat mai bine casa impotriva unor riscuri precum incendii, furturi si nu numai? Iti spune… RoboCasa! In cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor pentru Locuinte” a fost lansat primul chatbot care iti povesteste despre protectia casei tale!

Afla ce stie!

RoboCasa reprezinta o entitate tip AI-CASA 1.0 – Agent Inteligent Casa Automatizata care Stie Asigurari si ofera, in mod interactiv, informatii de baza despre cele doua tipuri de polite pe care romanii le pot incheia pentru protectia locuintei lor: polita PAD, respectiv asigurarea facultativa. De asemenea, RoboCasa ii ajuta, cu sfaturi practice, pe toti cei care vor sa isi protejeze cat mai bine casele de diversele riscuri care le ameninta constant. 

Chatbot-ul poate fi accesat pe pagina totuldespreasigurari.ro/

JOC: Casa Morocanoasa are nevoie de ajutor!

Amenintata de riscuri, Casa Morocanoasa are nevoie ajutor din partea voastra! In cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” va invitam la un joc online: ajutati-o pe Casa Morocanoasa sa se fereasca de pericole!

Din pacate, o casa este supusa diverselor riscuri, de la incendii si spargeri de locuinta pana la inundatii si cutremure. Jocul online atrage atentia asupra acestor pericole si reaminteste ca exista posibilitatea ca, la un moment dat, o casa sa nu mai poata fi tinuta in siguranta. Indiferent de scorul obtinut la final, va invitam sa accesati asigurarealocuintelor.ro sau sa cititi brosura campaniei  ca sa aflati mai multe despre cum sa va protejati locuinta cu o asigurare.

Click aici pentru a juca!

 Cum se joaca?

  1. Apasati pe butonul de Start de sub imagine ca sa incepeti jocul! (sau pe tasta ENTER)
  2. Trebuie sa o feriti pe Casa Morocanoasa de pericolele care cad!
  3. Click pe sagetile stanga/ dreapta de sub imagine sau pe sagetile stanga/ dreapta de pe tastatura ca sa va miscati.

Share this post