Blog

Luna Asigurarilor de Locuinte 2020

Descarca brosura

Descarca kit-ul de social media

Pandemia COVID-19 continua, dar nici celelalte riscuri nu au disparut. Editia a VIII-a a campaniei “Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” iti reaminteste cat de important este sa fii #acasa in siguranta, dar si sa ai grija de casa ta


2020 continua sa fie marcat de pandemia de COVID-19. Primele luni ale acestui an au adus cu ele primele restrictii de deplasare, primele perioade de carantina si o modificare fundamentala a „normalului social” de pana atunci: romanii au fost obligati, mai mult ca niciodata, sa „stea acasa”, pentru siguranta lor si a celor dragi.

„Obligati”, asadar, de virus sa se retraga in siguranta casei lor, romanii au redescoperit spatiul intim si sigur al locuintei. Spatiul casei a fost redefinit, astfel, in „mai mult decat acasa” – locuinta personala a devenit birou, scoala, sala de fitness, sala de cinema sau loc pentru „iesiri” online cu prietenii. Situatia va continua, cu siguranta, pana in momentul in care omenirea va descoperi o solutie impotriva noului coronavirus.

In acest context, in care romanii realizeaza cat de importanta este locuinta lor, acestia trebuie sa inteleaga si cum ii poate proteja o asigurare, mai ales in fata unor amenintari care nu au disparut odata cu aparitia pandemiei.

Riscuri care afecteaza locuinta: Primele 6 luni ale lui 2020, dincolo de coronavirus

2020 este, cu siguranta, un an atipic. Din pacate, desi a aparut o amenintare noua, riscurile vechi nu au disparut. De exemplu, in primele 6 luni ale anului 2020, au fost sesizate 9.235 de infractiuni de furt din locuinte, arata datele IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane. Desi numarul acestora este in usoara scadere fata de aceeasi perioada din 2019, cand se inregistrasera 10.901 de astfel de infractiuni, media este de aproape 51 de locuinte calcate zilnic de hoti.

De asemenea, 1.040 de locuinte si 629 de anexe gospodaresti au fost afectate de inundatii in primele 6 luni ale acestui an, conform datelor IGSU – Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta. Cele mai afectate judete au fost Caras-Severin, Bihor si Suceava. Ceea ce inseamna o medie de 6 locuinte pe zi afectate de ape.

Si incendiile au continuat, in pofida schimbarilor sociale care au determinat o orientare mai mare catre locuinta sau poate tocmai din aceasta cauza… Din cele 9.115 incendii care au avut loc in primele 6 luni ale acestui an, 3.662 s-au produs la locuinte, arata datele IGSU. Desi numarul acestora este in scadere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut, vorbim in continuare de o medie zilnica de aproape 20 de locuinte cuprinse de flacari.  Cosurile sau burlanele de fum defecte sau necuratate, respectiv instalatiile electrice defecte sau improvizate au fost principalele cauze care au determinat incendiile la locuinte, provocand 38%, respectiv 22% din aceste incidente. Iar odata cu venirea sezonului rece, creste riscul unui incendiu.

Cutremurele reprezinta un alt pericol care ameninta locuintele romanilor. In primele 6 luni ale acestui an, au avut loc 159 de cutremure de intensitati mici si medii (cu magnitudini cuprinse intre 2 grade si 5,2 grade pe scara Richter), conform datelor disponibile pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului – INFP . Ajungem, astfel, la o medie de aproape 1 cutremur pe zi, pe teritoriul tarii noastre. La intensitati mai mari, dar si in functie de o serie de factori, aceste fenomene pot provoca daune locuintelor.

Gradul de acoperire prin asigurarea de locuinte, inca insuficient

La nivel national, 1.757.189 de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul lunii august 2020, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor. Desi vorbim de o crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut, in continuare 4 din 5 locuinte din Romania sunt neasigurate.

„Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” – despre asigurari si schimbarile climatice

In contextul actual, un risc care sa ne distruga locuinta sau o dauna majora reprezinta probleme care ne pot ingreuna viata mai mult decat pana acum. O asigurare de locuinta este o plasa de siguranta accesibila. Cu toate acestea, 4 din 5 locuinte din Romania sunt, in continuare, neasigurate.

Editia a VIII-a a campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”, o ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei, urmareste sa atraga atentia romanilor asupra necesitatii asigurarii propriei case, cea care a devenit un adevarat scut de protectie in vremea pandemiei.  Casa noastra are grija de noi, dar noi ce facem pentru ea?

Obiectivele proiectului includ: 

  • Cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta;
  • Informarea romanilor cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta.

Proiectul este desfasurat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, cu sprijinul UNSAR – Uniunea Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania si PAID Romania.

Partenerii campaniei sunt OMNIASIG VIGALLIANZ-TIRIAC AsigurariEUROINS RomaniaGROUPAMA AsigurariGRAWE RomaniaGOTHAER Asigurari ReasigurariDESTINE BrokerFUNK BrokerASIROM VIGERGO AsigurariRENOMIA SRBA Insurance BrokerABC AsigurariASITO KapitalGENERALI RomaniaEUROLIFEGLOBASIG BrokerGrECo RomaniaINTER Broker,  AON RomaniaDAW ManagementROMINSURANCEGARANTA AsigurariCAMPION BrokerHOBBIT BrokerOTTO Broker,  Asociatia Romana pentru Locuinte CASA PLUS si Liga Asociatiilor de Proprietari HABITAT.


Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media: RFI RomaniaAsiguropedia.ro, Revista BIZZiua Veche si SpatiulConstruit.ro.  

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe totuldespreasigurari si pe pagina de Facebook Asigura-te.

Istoric

Conceptul „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost lansat, pentru prima data, in 2013 si reprezinta o ampla campanie de comunicare, cu multiple elemente, axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.

De-a lungul anilor, utilitatea demersului a fost recunoscuta atat de asociatii si autoritati locale, cat si de institutii europene: „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost mentionata de EIOPA – Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, intr-unul dintre cele mai importante documente oficiale pe care le realizeaza anual: Consumers Trends Report, atat in editia din decembrie 2015, cat si in cea din decembrie 2016. Campania a fost inclusa la capitolele „Sectorul Asigurarilor” – „Educarea financiara a consumatorilor” (2015), respectiv „Activitati de protectie a consumatorului desfasurate de entitati si autoritati nationale” („NCA Consumer Protection Activities”) (2016), recunoscandu-se, astfel, eforturile de informare si educare depuse de tara noastra.

De asemenea, aceasta a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR, si a castigat distinctia „Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa” in cadrul Galei EduFin a Premiilor in Educatie Financiara organizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF in 2017.

Ai o intrebare pentru… RoboCasa? Primul chatbot care iti povesteste despre siguranta casei tale!

Vrei detalii despre asigurarile obligatorii sau facultative de locuinta sau niste sfaturi despre cum sa iti protejezi cat mai bine casa impotriva unor riscuri precum incendii, furturi si nu numai? Iti spune… RoboCasa! In cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor pentru Locuinte” a fost lansat primul chatbot care iti povesteste despre protectia casei tale!

Afla ce stie!

RoboCasa reprezinta o entitate tip AI-CASA 1.0 – Agent Inteligent Casa Automatizata care Stie Asigurari si ofera, in mod interactiv, informatii de baza despre cele doua tipuri de polite pe care romanii le pot incheia pentru protectia locuintei lor: polita PAD, respectiv asigurarea facultativa. De asemenea, RoboCasa ii ajuta, cu sfaturi practice, pe toti cei care vor sa isi protejeze cat mai bine casele de diversele riscuri care le ameninta constant. 

Chatbot-ul poate fi accesat pe pagina asigurarealocuintelor.ro/chat

JOC: Casa Morocanoasa are nevoie de ajutor!

Amenintata de riscuri, Casa Morocanoasa are nevoie ajutor din partea voastra! In cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” va invitam la un joc online: ajutati-o pe Casa Morocanoasa sa se fereasca de pericole!

Din pacate, o casa este supusa diverselor riscuri, de la incendii si spargeri de locuinta pana la inundatii si cutremure. Jocul online atrage atentia asupra acestor pericole si reaminteste ca exista posibilitatea ca, la un moment dat, o casa sa nu mai poata fi tinuta in siguranta. Indiferent de scorul obtinut la final, va invitam sa accesati asigurarealocuintelor.ro sau sa cititi brosura campaniei  ca sa aflati mai multe despre cum sa va protejati locuinta cu o asigurare.

Click aici pentru a juca!

 Cum se joaca?

  1. Apasati pe butonul de Start de sub imagine ca sa incepeti jocul! (sau pe tasta ENTER)
  2. Trebuie sa o feriti pe Casa Morocanoasa de pericolele care cad!
  3. Click pe sagetile stanga/ dreapta de sub imagine sau pe sagetile stanga/ dreapta de pe tastatura ca sa va miscati.

Brosura campaniei a ajuns in toata tara!

Mii de brosuri ale campaniei nationale de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” au ajuns la romani in toata tara, prin intermediul Partenerilor campaniei, precum si al brokerilor si agentilor care sustin importanta asigurarilor de locuinte si care au solicitat flyere pe care sa le distribuie clientilor lor! Astfel, toti cei care inteleg importanta asigurarilor de locuinte si au dorit sa isi vada numele in „Hall of Fame” au primit un kit de social media personalizat cu numele lor, care a inclus atat o fotografie in formatul specific unui cover de Facebook, cat si o fotografie generica, ce poate fi folosita pe orice retea de socializare. De asemenea, au primit si un pachet de brosuri pe care le pot personaliza chiar ei: pe ultima pagina a flyer-ului din acest an exista o zona speciala de Notite care permite personalizarea cu numele si datele de contact dorite. 

In acest an, in „Hall of Fame” au intrat urmatorii brokeri si agenti din intreaga tara, carora le multumim: Andromeda Agent de Asigurare, POPESCU GABRIELA partener Destine Broker, Marieta Tonose-broker de asigurare, Dan Hutupasu, Trinity & Radacini & CBASIG Grup – Broker de asigurari SRL, Toader Laurentiu, Mihut Alexandra, Maricica Katona, Simiz Costel, Alin Pasc, Adnana Nechiti, Tutu Georgiana-Simona, Pop Vasile asistent in brokeraj, Anghel Alina Gratiela, Dan Berintan, PIRCALABESCU ADRIAN, Iorga Luminita, Popa Nicolae, Sandor Mihaela, Gianina, Diana Nitu, George Dascalescu, Popescu Daniel, Trifan Calin, Boroeanu Eduard, BUBURUZANU CRISTIAN, Catalin Hritcu, Hulea Mirela, Chertic Raluca Maria, MARIA SOAITA, Catalin Radu – Destine Broker, TOGANEL SILVIU, Iuliana Bolocan, Antohe Cosmin – Daniel, But Liviu Avram, Mihaela Diana Mihai, Marcu Petronela, Cazan Laurentiu, Georgeta Andries-Talmaciu, MICU MARIUS, Diaconescu Gianina, Halip Lenuta Brindusa, Broker in Asigurari – Ramona Timofte, Alexandru CIOBOTARU, Anda Horga, Stefan Rusu, Cracana Cosmin- Vladut, Alecu Bogdan, Pinzari Mihaela Cristina, Nistor Madalina Maria, DANCIU ALINA-CRISTINA, Gliga Luana Stefania, RUSU VIOREL, BEJENARU ADRIAN-CONSTANTIN, BEJENARU ANDREI-CRISTIAN, Cezar BURLACU, Broker Asigurari Roman Loredan Alin, Foca Diana. Pricopi Ionut, Antal Ovidiu, Stoica Denis Claudiu, Balasoiu Cristina Ionela, Primasig Consult SRL, Bors Valerica, Daniela Popescu, Trofin Iulia Catalina, Toader Catalin, Liviu Darie-Consultantul tau in asigurari, Patrascu Gheorghe, Birou Asigurari Avantajoase – Valentin COCU, Birou Asigurari Avantajoase, Onica Ecaterina, Delize Asigurari. Asiguram ce pretuiesti, Valentin Olteanu, Ciprian Mara, FORUM Insurance Broker, Laurentiu Vrabie, Florina Maresanu, Costi Maresanu, Asigurari Inmatriculari Baia-Tulcea, Daniela Andrei, Cristian PASOL, Asigurari Creative, Alexandra Molodoi, Iftode Nicoleta, Ioana Dan – Agent de asigurari Allianz Tiriac, STOIAN FLORIAN-SORIN, Talpau Petruta Adelina–partener Safety Broker, Um Vasiliu Alin Radu ASIROM VIG, Bogdan Stere.

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1VX5n4eQl08-NSQ8o-Q5IjBNBdFxrXHwO&hl=ro

Share this post